Hoe goedkope bedrijfscatering toch smaakvol kan zijn

Je team op kantoor goed voorzien van hun natje en droogje kan best in de kosten lopen. Zeker als je ook nog eens wekelijkse teamvergaderingen en regelmatige personeelsfeestjes financiert om al het harde werk te belonen. In sommige bedrijven waar het eten is inbegrepen in de werkdag, kost het per persoon ongeveer € 9 tot € 16 per dag, natuurlijk afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de invulling van de spijzen en dranken. Hoog tijd om bedrijfskosten te besparen op eten en drinken.

Overleg en stel budgetdoelen

Voor het volgende zoveelste evenement heb je misschien besloten dat het tijd is om het cateringbudget in te tomen. Gelukkig zijn er tal van opties om toch lekker eten te krijgen, met een goede smaak, en om toch binnen het budget te blijven. Als je een kleien zaak runt kan je natuurlijk besparen op je boodschappen. Voor een groter onderneming praat je het beste met de cateraars van je bedrijfskantine en/of evenement om ze een idee te geven van je budget en welke stijl van eten je wenst, zodat ze met je kunnen samenwerken om die doelen te bereiken.

Serveer een ontbijt of brunch voor de hele dag

Ontbijt- en brunchmenu’s zijn een van de goedkoopste menu’s die je kunt krijgen en wie houdt er niet van een ontbijt? Een ontbijtschotel kan bestaan uit sandwiches, kleine groenteomeletjes, ontbijt burrito’s, fruitschalen, yoghurts en muesli en natuurlijk lekkere gebakjes. Een zelfgemaakte bagel- en sapbar kan voor wat extra plezier zorgen en natuurlijk interessante resultaten opleveren! Uw werknemers zullen dol zijn op een ontbijt en dit zijn leuke en smakelijke cateringideeën voor evenementen die de kosten laag houden.

Kies een buffet in plaats van individuele lunches

Buffetlunches zijn absoluut de voordeligere keuze dan een ‘zittende’ lunch of lunch in snackdozen. Het kost minder per persoon, er is een grote variëteit aan gerechten en je kunt gemakkelijk inspelen op voedselintoleranties of dieetbeperkingen. Houd er wel rekening mee dat een lunch in dozen een betere optie is voor groepen van 10 personen of minder, waar voedselverspilling een probleem kan zijn.

Kies goedkopere keukens

Je weet waarschijnlijk door het uitgaan naar restaurants, dat bepaalde keukens goedkoper zijn dan andere. Hetzelfde geldt voor catering voor evenementen. De Franse, Italiaanse en Japanse keuken kost meer dan de Chinese, Indiase, Thaise en Mexicaanse. Ook het kiezen van de beste stukken biefstuk in plaats van gehakt scheelt enorm in de rekening. 

Controleer het tijdstip van uw evenement

Vergeet niet dat tijd geld is en dat een vaste tijd voor het eten, bijvoorbeeld twee uur in plaats van vier uur, de hoeveelheid voedsel die je nodig hebt zal verminderen. Dienbladen met fingerfood of een buffet waar iedereen van kan kiezen, daarna entertainment of iedereen verplaatsen naar het happy hour in de plaatselijke kroeg, houdt je team energiek en helemaal gelukkig met alle heerlijke hapjes. Praat met een professionele kantoorcateraar om de logistiek en het budget van je volgende bedrijfsevenement uit te werken. Dat geldt natuurlijk ook voor de bedrijfskantine waar dagelijks gebruik van gemaakt wordt.

Plaats een reactie